Natjecatelji će ponovno dobiti priliku za afirmaciju, razmjenu novih znanja i iskustva u području gastronomije, a najbolje ujedno očekuju i novčane nagrade te nagrade sponzora Hrvatskog kuharskog saveza. Na ovogodišnjem natjecanju Bilogorskog kola natjecatelji će imati zadatak pripremiti svečanu hladnu platu od ramsteka, svježeg sira i kukuruza, toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od svinjske pisanice, šljiva i tikvica te hladni desert od čokolade, Pâte à Choux i lješnjaka.
Na natjecanje se mogu prijaviti svi kuhari, bez obzira na mjesto zaposlenja, a natječu se pojedinačno uz maksimalno jednog pomoćnika. Natjecatelj može sudjelovati na svim natjecanjima, odnosno samo na odabranom natjecanju i to u svim ili samo u jednoj natjecateljskoj kategoriji. U ovom kolu prostor za rad nas limitira na sedam ekipa, prvenstvo sudjelovanja imaju natjecatelji koji sudjeluju u više kategorija, odnosno natjecatelji s većim brojem ostvarenih natjecanja u tekućoj godini.
Svakako vrijedi spomenuti kako sudjelovanjem na natjecanjima Hrvatskog kuharskog kupa, najbolji pojedinci ostaju u fokusu kulinarskog izbornika te ostvaruju mogućnost ulaska u Hrvatsku kulinarsku reprezentaciju koja se svake godine predstavlja na prestižnim svjetskim kulinarskim natjecanjima kao što su poput Svjetski kulinarski kup, Kulinarska olimpijada, Bocuse d’Or, Global Chefs Challenge i sl.
Detaljne propozicije te program možete preuzeti u nastavku, dok se prijaviti možete putem ove prijavnice.