Dani hrvatskog kulinarstva 2019.

Dani hrvatskog kulinarstva 2019.
Kategorija vijesti
Najznačajnija manifestacija kulinarske struke u Hrvatskoj "Dani hrvatskog kulinarstva" održat će se u periodu od 18.-22. studenog 2019. u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Zatvorene su prijave za ovogodišnje Dane hrvatskog kulinarstva.
Detaljan program s rasporedom natjecatelja i popisom edukativnih radionica možete preuzeti ovdje.

 

Hrvatski kuharski savez organizira 13. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva, najznačajnije manifestacije kulinarske struke u Hrvatskoj, koje će i ovoga puta okupiti kuhare i slastičare s područja RH, ali i šire, s ciljem popularizacije kuharske i slastičarske struke, očuvanja hrvatske kulinarske baštine, a ujedno i isticanja njenog gospodarskog i turističkog potencijala.

Manifestacija Dani hrvatskog kulinarstva 2019. pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva turizma te će biti održana u Varaždinskim Toplicama, hotel Minerva, u trajanju od 18. - 22. studenog. Na manifestaciji će prisustvovati više od 150 kuhara i slastičara te učenika srednjih strukovnih škola i njihovih mentora s područja RH, ali i iz drugih Europskih zemalja. Natjecatelji će se svojim kulinarskim znanjem i umijećem predstaviti u sljedećim kategorijama:
•    kategorija kuharstva; 12 kategorija (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu)
•    kategorija slastičarstva; 4 kategorije (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u slastičarstvu)
•    Kamelija kup; natjecanje učenika završnih razreda srednje škole
•    Bocuse d'Or Croatia; nacionalno kvalifikacijsko natjecanje za predstavnika na najprestižnijem svjetskom natjecanju u kulinarstvu - Bocuse 'd Or Europe, Estonia 2020

Vrijedi napomenuti kako će se u 5 dana trajanja manifestacije održati i brojne stručne edukacije za natjecatelje te besplatne kulinarske radionice za amatere namijenjene široj javnosti.

Za sve zainteresirane, organiziramo i WORLDCHEFS seminar za suce uoči početka manifestacije kojeg će voditi istaknuti WorldChefs-ov voditelj sudačkih seminara Carlo Sauber, ujedno i glavni sudac na Svjetskom kulinarkom kupu. Informacije o tom seminaru, možete pronaći ovdje

Natjecanja se djelomično odvijaju u hotelskoj kuhinji te djelomično na mobilnim kuhinjskim jedinicama (fotografija u galeriji).

Opće informacije, propozicije, program i prijavnice za sudjelovanje na Danima Hrvatskog kulinarstva možete preuzeti u nastavku.

 

Sponzori i partneri

 

Galerija slika

Podijeli