
Zatvorene su prijave za ovogodišnje Dane hrvatskog kulinarstva.
Detaljan program s rasporedom natjecatelja i popisom edukativnih radionica možete preuzeti ovdje.
Hrvatski kuharski savez organizira 13. izdanje Dana hrvatskog kulinarstva, najznačajnije manifestacije kulinarske struke u Hrvatskoj, koje će i ovoga puta okupiti kuhare i slastičare s područja RH, ali i šire, s ciljem popularizacije kuharske i slastičarske struke, očuvanja hrvatske kulinarske baštine, a ujedno i isticanja njenog gospodarskog i turističkog potencijala.
Manifestacija Dani hrvatskog kulinarstva 2019. pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva turizma te će biti održana u Varaždinskim Toplicama, hotel Minerva, u trajanju od 18. - 22. studenog. Na manifestaciji će prisustvovati više od 150 kuhara i slastičara te učenika srednjih strukovnih škola i njihovih mentora s područja RH, ali i iz drugih Europskih zemalja. Natjecatelji će se svojim kulinarskim znanjem i umijećem predstaviti u sljedećim kategorijama:
• kategorija kuharstva; 12 kategorija (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u kuharstvu)
• kategorija slastičarstva; 4 kategorije (pobjednik osvaja titulu državnog prvaka Hrvatske u slastičarstvu)
• Kamelija kup; natjecanje učenika završnih razreda srednje škole
• Bocuse d'Or Croatia; nacionalno kvalifikacijsko natjecanje za predstavnika na najprestižnijem svjetskom natjecanju u kulinarstvu - Bocuse 'd Or Europe, Estonia 2020
Vrijedi napomenuti kako će se u 5 dana trajanja manifestacije održati i brojne stručne edukacije za natjecatelje te besplatne kulinarske radionice za amatere namijenjene široj javnosti.
Za sve zainteresirane, organiziramo i WORLDCHEFS seminar za suce uoči početka manifestacije kojeg će voditi istaknuti WorldChefs-ov voditelj sudačkih seminara Carlo Sauber, ujedno i glavni sudac na Svjetskom kulinarkom kupu. Informacije o tom seminaru, možete pronaći ovdje
Natjecanja se djelomično odvijaju u hotelskoj kuhinji te djelomično na mobilnim kuhinjskim jedinicama (fotografija u galeriji).
Opće informacije, propozicije, program i prijavnice za sudjelovanje na Danima Hrvatskog kulinarstva možete preuzeti u nastavku.
