Izabrano novo rukovodstvo HKS-a za mandat 2023.-2027.

Kategorija vijesti
Na sjednici izborne skupštine, održanoj 24. studenog 2023. u hotelu Osijek u Osijeku, izabrano je novo rukovodstvo Hrvatskog kuharskog saveza za mandat 2023-2027.

Po drugi puta provedeno je elektroničko glasovanje za predsjednika i dva dopredsjednika HKS-a te su glasovanju mogli pristupiti svi redovni i potporni članovi HKS-a koji su uplatili članarinu do 05. studenog 2023. godine. Glasovanje se provodilo putem internetske stranice kuhar.hr, a svi članovi koji su ostvarili pravo glasa o tome su dobili obavijesti i mogli su obrascu za glasovanje pristupiti u periodu od 7 dana.

Članovi koji su ispunili gore navedene uvjete sudjelovali su u izboru za predsjednika i dva dopredsjednika, no s obzirom kako niti jedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu glasova, sukladno čl. 37. Statuta HKS-a, u drugom krugu izbora odlučivali su delegati Skupštine. Drugi krug glasovanja je održan na sjednici Izborne skupštine HKS-a, dok su pravo glasa imali samo fizički prisutni članovi Skupštine (prisutno 18 od 31).

Temeljem kandidatura zaprimljenih do 05. studenog 2023. i rezultata prvog kruga izbora za predsjednika i dva dopredsjednika, Skupština HKS-a je natpolovičnom većinom glasova svih prisutnih članova Skupštine izglasala sljedeće rukovodstvo:

Predsjednik HKS-a: Erich Glavica

Dopredsjednici HKS-a:
1. dopredsjednik: Sandra Jadek
2. dopredsjednik: Damir Crleni

Na prijedlog novog rukovodstva, na Izbornoj skupštini HKS-a ujedno je izglasan novi sastav Upravnog odbora koji u mandatu 23.-27. čine:
Erich Glavica, Sandra Jadek, Dražen Šafar, Damir Crleni, Bojan Bohorč, Ivan Ergović, Matija Balent, Amos Novak, Alen Belić

Do 05. studenog 2023. također su prikupljane kandidature Udruga članica HKS-a za prijedlog članova Nadzornog odbora i Časnog suda te je Skupština potvrdila sljedeći sastav istih:

Nadzorni odbor: Lončar Nikolina, Perman Damir, Jozo Gale, Miroslav Dolovčak, Marinko Jurešić

Časni sud: Ljiljana Sedlanić, Andrej Kristek, Branko Čukelj


Na sljedećoj redovnoj Skupštini HKS-a u prosincu 2023 izabrati će se i nova rukovodstva svih Sekcija HKS-a.

Podijeli