Održani sastanci tijela Hrvatskog kuharskog saveza

HKS sastanci
Kategorija vijesti
U razdoblju od 21. do 23. srpnja 2021. godine održani su sastanci Nadzornog odbora, Upravnog odbora i Skupština Hrvatskog kuharskog saveza. U nastavku Vam donosimo najvažnije odluke.

 

Na radnim sastancima jednoglasno je usvojeno financijsko izvješće za 2020. godinu kao i izvještaj Nadzornog odbora HKS-a.


Ukoliko okolnosti dozvole, Dani hrvatskog kulinarstva" i natjecanje "Bocuse d'Or Croatia" održat će se u razdoblju od 22. do 26. studenog 2021. godine. u Varaždinskim Toplicama.


Hrvatski kuharski kup će se odvijati u novom formatu te prvim natjecanjem kreće na jesen 2021. godine. Veliko finale održat će se u Zagrebu u listopadu 2022. godine.



Izabrana su nova rukovodstva sekcija HKS-a kako slijedi:
 

Sekcije za kulinarsku i slastičarsku umjetnost

1. predsjednik – IVAN ĐUKIĆ

2. prvi dopredsjednik – DRAŽEN ŠAFAR

3. drugi dopredsjednik – MARIJAN BOŠNJAK

Tajnik – TONI RAJAKOVIĆ

 

Sekcija žena

1. predsjednik – NIKOLINA LONČAR

2. prvi dopredsjednik – MARIJA BOŠNJAK

3. drugi dopredsjednik – ANA MARIJA STANKOVIĆ

Tajnik – ROZALIJA NERALIĆ

 

Sekcija mladih kuhara

1. predsjednik – MARIN SAMBOLEK

2. prvi dopredsjednik –ANA MARIJA STANKOVIĆ

3. drugi dopredsjednik –IVAN DIVKOVIĆ

Tajnik –IVANA SMOLČIĆ

 

Sekcija za humanitarne aktivnosti

1. predsjednik –ERIK GLAVICA

2. prvi dopredsjednik –ZDENKO PERČINIĆ

3. drugi dopredsjednik –DRAGICA LUKIN

Tajnik -BRANKO OGNJENOVIĆ

 

Sekcija slastičara

1. predsjednik – JADEK SANDRA

2. prvi dopredsjednik – MARIJA BOŠNJAK

3. drugi dopredsjednik – MIRJANA ŠPOLJAR

Tajnik –DRAGICA LUKIN 

 

Hrvatska kulinarska reprezentacija će se predstavljati na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu u studenom 2022. godine. Do kraja mandata odnosno 2023. godine Marinko Jurešić ostaje na funkciji izbornika a njegov stručni stožer čine:
 

Pomoćnik izborniku za artistiku i Seniorski i Juniorski tim: Ivan Đukić

Pomoćnik izborniku zadužen za Nacionalni (Seniorski) tim: Zlatko Novak

Pomoćnik izborniku  zadužen za Juniorski tim i Artistiku: Nikolina Lončar

 

U Hrvatsku kulinarsku akademiju jednoglasno su primljeni:

Zdenko Perčinić i Dragan Visković

Svoja priznanja primit će u sklopu manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva.
 

Podijeli