Pridružite nam se u obilježavanju Međunarodnog dana kuhara

Kategorija vijesti
Ove godine Worldchefs nas ponovno poziva da 20. listopada zajedno proslavimo Međunarodni dan kuhara pod sloganom “How Healthy Food Works!” odnosno „Kako djeluje zdrava hrana“.

Svake godine u obilježavanju ovog dana sudjeluje preko 100 država iz čitavog svijeta uključujući i Hrvatsku, a taj se broj iz godine u godinu povećava. Namjera je da u projekt uključite vrtiće i/ili škole iz Vaše lokalne zajednice te da se zabavite s djecom uz učenje o zdravoj prehrani. S Vašim vodstvom i edukacijom, djeca mogu sami kreirati „zdrave recepte“ i jela kroz koja će lakše shvatiti i prihvatiti vrijednost i značaj zdrave prehrane.

Navedeno bi se ostvarilo vođenjem radionica od strane profesionalnih kuhara koje će biti prije svega zabavne, interaktivne i vrijedne sjećanja. Radionice bi se održavale u školskim kuhinjama ili razredima ukoliko škole/vrtići nemaju kuhinje. Susret bi započeo predstavljanjem kuhara i/ili slastičara, odnosno jednog njegovog radnog dana djeci. Poželjno je i da svako dijete dobije kuharsku kapu koju može ukrasiti ili  napisati kuhar i svoje ime (npr. Kuhar Ivan).

Pozivamo Vas da se aktivirate, stupite u kontakt sa školama i vrtićima u Vašoj lokalnoj zajednici i iskoristite ovu priliku na predloženi način. Odvojite malo svog vremena za budućnost i promociju profesije, educirajte sebe, svoje osoblje, učenike, tvrtke jer sa znanjem možemo odgovornije kreirati pravilnu edukaciju za mlade kuhare i slastičare.

Prezentacije i zdrave recepti na engleskom jeziku te uputstva koja će vas voditi kako organizirati radionice i druženja sa mnoštvo kreativnih ideja i receptura nalaze se na web stranici WorldChefsa

Sve aktivnosti povodom „Međunarodnog dana kuhara“ šaljite nam u ured HKS-a za objavu u našem časopisu, našoj novoj web stranici www.kuhar.hr, te na društvenim medijima. Fotografije možete i sami objavljivati putem društvenih mreža koristećii hashtag kampanje: #worldchefs  #internationalchefsday2019 #InternationalChefsDay #HealthyKids #hks

Svim kuharima lijepe naše Hrvatske i dragim nam kolegama u cijelom Svijetu želim sve najbolje povodom „Međunarodnog dana kuhara“.

Galerija slika

Podijeli