
U zagrebačkom hotelu Mövenpick, 12. kolovoza 2025. je održana sjednica novog Upravnog odbora Hrvatskog kuharskog saveza.
Ovaj važni skup održao se u dvorani Da Vinci, koju nam je hotel velikodušno ustupio. Na skupu su bili prisutni svi članovi Upravnog odbora: predsjednik Erich Glavica, dopredsjednici Ivan Ergović i Damir Perman, te članovi Damir Crleni, Branko Čukelj, Stjepan Hornung, Borislav Šimenc, Alen Belić i Damir Mikulić, uz tajnika Davida Glavicu.
Tijekom sjednice pokrenuto je nekoliko ključnih tema, uključujući reviziju Statuta i Kodeksa Saveza, kao i reorganizaciju rada gradskih i županijskih udruga te njihove aktivnosti unutar Saveza. Posebna pažnja posvećena je nadolazećem događaju Dana hrvatskog kulinarstva, koji će se ove godine održati na zagrebačkom Velesajmu od 25. do 28. rujna. Tijekom sjednice su razmatrane i nove partnerske suradnje i organizacijski aspekti cjelokupnog događaja.
Jedna od najznačajnijih tema sjednice bila je preseljenje Hrvatske kulinarske akademije u Zagreb i pojačanje suradnje s Hrvatskom obrtničkom komorom, s obzirom na nacionalnu važnost Akademije za razvoj hrvatske gastronomije.
Na kraju sjednice zaključeno je, među inim važnim stavkama, da bi 29. svibnja trebao biti proglašen Danom Hrvatskog kuharskog saveza, a na taj dan bi se održavalo finale Hrvatskog kupa.
Upravni odbor ostaje predan daljnjem unapređenju rada Saveza i jačanju hrvatske gastronomske scene kroz edukaciju, natjecanja i promicanje izvrsnosti u kulinarstvu.