Završili su Dani hrvatskog kulinarstva i Croatian Culinary cup 2025

worldchefs, Dani hrvatskog kulinarstva, patrik pranjak, nacionalni tim
U nedjelju, 28. rujna, završili su Dani hrvatskog kulinarstva. Taj dan su se natjecali slastičari i timovi, kuhari iz Armenije napravili su masterclassove izrade tradicionalnih jela, a slastičarka Iskuhi Armbartsumyan je napravila masterclass o pripremi armenske halve.

U nedjelju 28, rujna su završili Dani hrvatskog kulinarstva, WORLDCHEFS natjecanje Croatian Culinary Cup i održana su još 3 masterclassa otvorena za publiku.

Zadnji dan je bio posvećen natjecanjima iz slastičarstva - otvoreni umjetnički prikaz, hladni ili topli desert, desertni pladanj i restorantski desert, te timskim natjecanjima - 3 člana nacionalnog tima pripremaju hladno predjelo, glavno jelo i desert.

Slastice su pripremali slastičari iz Bjelorusije, Rumunjske, Srbije i Hrvatske.

Timovi koji su se natjecali bili su iz Armenije, Srbije, Rumunjske i Hrvatske.

Kuhari iz Armenije, Serob Arakelyan i Spartak Nazaryan, imali su 2 masterclassa. Serob je pripremio aveluk - tradicionalno armensko jelo s kovrčavom kiselicom, a Spartak je pripremio armenski khokhob i bugarski mish-mash.

Iskui Ambartsumyan iz Armenije je u svom masterclassu pokazala kako se izrađuju 2 vrste armenske halve od čega je jedan od recepata njezina autorska receptura.

Tijekom sva 4 dana natjecanja s nama su bili vrijedni učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba koji su pomagali u logistici i održavanju. Hvala kolege!

 

Galerija slika

Podijeli