
Ove je godine po prvi put organiziran pastry art seminar za slastičare i mentore, a i sve profesionalce koji žele biti u toku sa najnovijim trendovima.
Seminar za slastičare održao je chef Leopold Forsthofer
Chef Leopold Forsthofer je cijenjeni austrijski majstor slastičar poznat po svojem umijeću u izradi kolača i čokolade. Od 1984. godine radi u poznatoj bečkoj Kurkonditorei Oberlaa, gdje obnaša dužnost zamjenika voditelja slastičarnice, specijalizirajući se za složene dekoracije i posebne narudžbe. Godine 2007. stekao je nacionalno priznanje osvojivši naslov Austrijskog majstora čokolade sa svojom kreacijom „Let’s Dance!” na Patisserie Grand Prixu, predstavljajući Austriju na Svjetskom prvenstvu majstora čokolade u Parizu. Forsthofer je također nastupao na međunarodnim natjecanjima s austrijskim nacionalnim kulinarskim timom, osvojivši više zlatnih i srebrnih medalja. Kao predani edukator, suautor je utjecajnih knjiga poput The Chocolate Bible (Čokoladna biblija) i Süße Kunst (Slatka umjetnost), te je cijenjeni trener i sudac na svjetskim natjecanjima. Kao član Kulturnog natjecateljskog odbora WORLDCHEFS-a, Forsthofer ima ključnu ulogu u razvoju slastičarske umjetnosti, spajajući tradiciju s inovacijom kako bi inspirirao novu generaciju slastičara.
Seminar je održan u dvorani Brijuni Zagrebačkog Velesajma, 25.rujna, 2025.
Culinary Arts & Hot Kitchen Competition Seminar organiziran je 26. rujna, 2025 godine tokom Dana hrvatskog kulinarstva. Seminar je održan u dvorani Brijuni Zagrebačkog Velesajma.
Seminar je vodio chef Lee Corke. Chef Lee Corke član Worldchefs Culinary Competitiona i predavač na natjecateljskim seminarima. Trenutno je predsjednik i član Britanske kulinarske federacije. Osvojio je više od stotinu medalja na nacionalnoj i međunarodnoj razini, a natjecatelj je od 1990. godine.