WORLDCHEFS seminari u Zagrebu

Ove se godine na Danima hrvatskog kulinarstva, 25. i 26. rujna, održavaju WACS seminari - Pastry Arts Competition Seminar i Culinary Arts & Hot Kitchen Competition Seminar. Namjenjeni su ne samo sucima nego i profesorima i mentorima, te svima koji žele biti u toku sa novim trendovima.

Hrvatski kuharski savez organizira dva stručna seminara namijenjena ambicioznim kuharima i slastičarima koji žele steći uvid u vrhunske standarde međunarodnih kulinarskih natjecanja i trendova. Seminari pružaju ključne informacije o trenutnim trendovima, pravilima natjecanja i kriterijima ocjenjivanja, kako bi kuharima i slastičarima pomogli da budu u toku s najnovijim trendovima.

Predavači na seminaru o natjecanjima dijele tehnike, uvid i znanje iz perspektive Svjetskih certificiranih sudaca (Worldchefs Certified Judges) i nagrađivanih natjecatelja. Sudionici stječu razumijevanje ne samo kriterija ocjenjivanja, već i najboljih praksi u natjecateljskoj kuhinji te taktika koje dosljedno vode do najviših mjesta na pobjedničkom postolju.

Trenutni suci: Svi Svjetski certificirani suci obvezni su pohađati Seminar o natjecanjima svakih pet godina.

Budući suci: Pohađanje Seminara o natjecanjima obvezan je dio procesa za postajanje Svjetskim certificiranim sucem. Sudionici dobivaju potvrdu o sudjelovanju koja se može priložiti kao jedna od obveznih vjerodajnica u prijavi. Za više informacija o procesu i cjelovit popis uvjeta, preuzmite obrazac prijave za Svjetskog certificiranog suca.

Suci: Zašto sudjelovati?

  • Ostanite u toku s kulinarskim trendovima i otkrijte sva najnovija pravila potrebna za pravedno ocjenjivanje na natjecanjima.

  • Upoznajte se s renomiranim instruktorima chefovima i povežite se s raznolikom i ambicioznom skupinom natjecateljskih chefova, budućih sudaca i kulinarskih influencera.

Trenutni suci: Svi Svjetski certificirani suci obvezni su pohađati Seminar o natjecanjima svakih pet godina.
Budući suci: Napravite prvi korak prema stjecanju statusa Svjetskog certificiranog suca. Sudionici dobivaju potvrdu o sudjelovanju nakon završetka Seminara o natjecanjima. Ova potvrda jedan je od obveznih uvjeta pri predaji prijave za Svjetskog certificiranog suca.

Natjecatelji, mentori: Zašto sudjelovati?

  • Naučite neophodne savjete za izvrsnost na kulinarskim natjecanjima te steknite razumijevanje procesa usluge i detalja prezentacije kako biste znali sve od samog početka do kraja.

  • Budite među prvima koji će otkriti aktualne kulinarske trendove, inovacije u modernoj kuhinjskoj opremi i najnovije tehnologije koje se koriste na natjecanjima.

  • Upoznajte se s renomiranim instruktorima chefovima i inspirirajte se zajedno s raznolikom i ambicioznom skupinom natjecateljskih chefova, budućih sudaca i kulinarskih influencera.

Saznajte više o tome kako postati Svjetski certificirani sudac

Pohađanje seminara o natjecanjima jedan je od obveznih uvjeta u prijavi za certificiranog suca. Imajte na umu da svi certificirani suci moraju prisustvovati seminaru o natjecanjima svakih pet godina. Ove intenzivne radionice pružaju ključne informacije o aktualnim trendovima, pravilima natjecanja i kriterijima ocjenjivanja, pomažući chefovima da ostanu u tijeku i na vrhuncu svojih vještina.

Pohađanje odgovarajućih seminara o natjecanjima samo je jedan dio procesa za postajanje sucem i ne znači automatsko stjecanje statusa certificiranog suca. Kandidati moraju ispuniti dodatne kriterije i dostaviti dokaze potpore u formalnom procesu prijave. Za više informacija o cjelokupnom procesu odobravanja posjetite: https://worldchefs.org/become-certified-judge/

Ovo je jedinstvena prilika za usavršavanje, upoznavanje s najnovijim standardima i networkingom unutar hrvatske kulinarske zajednice, a sve će se odvijati u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva na Zagrebačkom velesajmu.

Seminar Pastry Arts Competition

  • Datum: Srijeda, 25. rujna, 2025.

  • Predavač: Chef Leopold Forsthofer, međunarodno priznati stručnjak i WACS sudac

Seminar Culinary Arts & Hot Kitchen Competition

  • Datum: Četvrtak, 26. rujna, 2025.

  • Predavač: Chef Lee Corke, istaknuti međunarodni WACS ocjenjivač i trener

Opće informacije

  • Lokacija: Zagreb, Zagrebački velesajam (točna dvorana i vrijeme početka bit će objavljeni na našim stranicama i putem e-maila prijavljenih sudionika).

  • Prijava: Prijave su obavezne. Broj mjesta je ograničen.

  • Ciljana publika: Seminari su obavezni za sve koji žele postati licencirani WACS suci te za one koji trebaju obnoviti svoju postojeću licencu, a i za profesore i mentore. Cijena seminara je 200€, a za oba seminara 300€.

Ovo je izvanredna prilika učiti od najboljih u struci, unaprijediti svoje vještine i doprinijeti podizanju standarda hrvatskog kulinarstva na međunarodnu razinu.

U prilogu je formular za prijavu, a za sva druga pitanja obratite se na hks.kuhar@gmail.com.

Galerija slika

Podijeli