
Jedno od najprestižnijih svjetskih kulinarskih natjecanja, Bocuse d’Or, ove će se godine održati i u Hrvatskoj. Nacionalno natjecanje održat će se u Zagrebu, 28. rujna 2025., a pobjednik će predstavljati Hrvatsku na europskoj selekciji.
Bocuse d’Or, poznat i kao „kulinarska olimpijada“, okuplja vrhunske kuhare i njihove timove, a pred publikom i stručnim žirijem prezentiraju kreativna jela prema zadanim temama. Natjecanje je prilika da se istaknu talent, tehnika i poštovanje prema namirnici, ali i da se pokaže ponos nacionalne gastronomije.
Za Bocuse d'Or se mogu natjecati državni prvaci te chefovi iz restorana:
- zaposlen u restoranu s oznakom Michelinove zvjezdice,
- zaposlen u restoranu s Michelinovom preporukom ili oznakom Bib Gourmand
- zaposlen u hotelu s 5 zvjezdica s iskustvom od najmanje 5 godina vođenja kuhinjskog tima (Chef de cuisine ili Sous-chef)
- nositelj titule Državnog prvaka u kulinarstvu
Pobjednik natjecanja sredinom ožujka 2026. se natječe na europskom prvenstvu.
Kandidati:
- Moraju biti profesionalni kuhari i biti hrvatski državljani.
- Moraju imati najmanje 23 godine.
Pomoćnik:
- Ne smije biti stariji od 22 godine.
U nastavku članka nalazi se knjiga pravila s detaljnim propozicijama natjecanja.
Kotizacija po timu izosi: 300€
📩 Prijave se šalju na e-mail: hks.kuhar@gmail.com s naznakom:
„prijava za nacionalni Bocuse d’Or 2025“