Bocuse d'Or Zagreb 2025

28. rujna, 2025, na zadnjem danu manifestacije Dani hrvatskog kulinarstva, se održava prestižno natjecanje Bocuse d'Or gdje će biti izabran nacionalni prvak.

Jedno od najprestižnijih svjetskih kulinarskih natjecanja, Bocuse d’Or, ove će se godine održati i u Hrvatskoj. Nacionalno natjecanje održat će se u Zagrebu, 28. rujna 2025., a pobjednik će predstavljati Hrvatsku na europskoj selekciji.

Bocuse d’Or, poznat i kao „kulinarska olimpijada“, okuplja vrhunske kuhare i njihove timove, a pred publikom i stručnim žirijem prezentiraju kreativna jela prema zadanim temama. Natjecanje je prilika da se istaknu talent, tehnika i poštovanje prema namirnici, ali i da se pokaže ponos nacionalne gastronomije.

Za Bocuse d'Or se mogu natjecati državni prvaci te chefovi iz restorana:

  • zaposlen u restoranu s oznakom Michelinove zvjezdice,
  • ⁠zaposlen u restoranu s Michelinovom preporukom ili oznakom Bib Gourmand
  • ⁠zaposlen u hotelu s 5 zvjezdica s iskustvom od najmanje 5 godina vođenja kuhinjskog tima (Chef de cuisine ili Sous-chef)
  • nositelj titule Državnog prvaka u kulinarstvu

Pobjednik natjecanja sredinom ožujka 2026. se natječe na europskom prvenstvu.

 

Kandidati:

- Moraju biti profesionalni kuhari i biti hrvatski državljani.

- Moraju imati najmanje 23 godine.

 

Pomoćnik: 

- Ne smije biti stariji od 22 godine.

 

U nastavku članka nalazi se knjiga pravila s detaljnim propozicijama natjecanja.

Kotizacija po timu izosi: 300€

📩 Prijave se šalju na e-mail: hks.kuhar@gmail.com s naznakom:

„prijava za nacionalni Bocuse d’Or 2025“

Galerija slika

Podijeli